Арсенал се възползва от грешката на Сити и дръпна със 7 точки на върха

Отборът на Арсенал поведе със седем точки на върха в класирането на Висшата лига, след като победи Брайтън енд Хоув Албиън с 4:2 като гост в последния мач в Англия за 2022-ра година. По-рано през деня преследвачът Манчестър Сити направи грешна стъпка и взе само точка от домакинството си на Евертън, а след това "артилеристите" се възползваха по най-добрия начин.

Играчите на Микел Артета започнаха отлично край Южния бряг и поведоха в резултата още във втората минута с гол на Букайо Сака, а малко преди почивката капитанът Мартин Йодегор покачи на 2:0. Веднага след началото на второто полувреме Еди Нкетия вкара трети гол за гостите, но "чайките" се върнаха в мача с попадение на Каору Митома в 65-та минута. Шест минути по-късно Габриел Мартинели възстанови аванса от три гола на лондончани, а в 77-та минута Еван Фъргюсън оформи крайното 2:4.

По този начин Арсенал записа 14-та победа в 16 мача от началото на сезона и вече има 43 точки, седем повече от втория Манчестър Сити. Брайтън заема осма позиция в класирането с актив от 24 точки. /БГНЕС