Арсенал си уреди сблъсък с Манчестър Сити за ФА Къп

Арсенал спечели с 3:0 гостуването си на Оксфорд и си уреди сблъсък с Манчестър Сити в четвъртия кръг от ФА Къп.

След половин час игра на "Касам Стейдиъм" тимът на Микел Артета можеше да поведе. Тогава "артилеристите" скочиха за дузпа, но такава не им бе дадена, а малко по-късно Букайо Сака изпусна страхотно положение.

Малко преди почивката Нкетия си освободи от защитата на домакините, но стреля в аут.

Втората част отново започна с натиск на Арсенал, но изненадващо домакините можеха да вкарат чрез Матю Тейлър. Отговорът на "артилеристите" бе шанс пред Букайо Сака, но отново не се стигна до гол.

Постепенно Арсенал вдигна темпото, изцяло взе инициативата и заслужено заби бързо три гола. В 63-ата минута Мохамед Елнени бе изпуснат от защитата и отблизо с глава порази вратата. Седем по-късно Виейра изведе Еди Нкетия, който финтира вратаря и без проблеми вкара за 0:2.

В 76-ата минута отново Нкетия опъна мрежата за 0:3. Той получи пас зад защитата и елегантно чукна топката покрай вратаря, за да докара нещата до 0:3.

В следващия кръг Арсенал и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг на "Етихад", като това е втори пореден голям сблъсък за "гражданите" в турнира след този с Челси, спечелен с 4:0. /БГНЕС