Арсенал сложи край на черна серия срещу Сити

Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 на "Емирейтс" и сложи край на черна серия срещу този съперник. "Артилеристите" бяха загубили последните си 12 мача срещу Сити за първенство.

Габриел Мартинели стана големият герой за „артилеристите“. Бразилецът влезе от резервната скамейка на полувремето на мястото на Леандро Тросар. Той оправи удар от границата на наказателното поле в 86-ата минута след грешка на Кай Хаверц, а топката рикошира в Нейтън Аке, за да заблуди Едерсон и да влезе в мрежата зад стража.

Срещата бе белязана от поредното скандално съдийко решение. През първото полувреме Матео Ковачич се възползва от благословията на Майкъл Оливър, когато направи нарушение за директен червен картон срещу Мартин Йодегор, но получи само жълт. Минути по-късно стори нещо подобно и срещу Деклан Райс, но тогава бе отсъдено просто нарушение и хърватинът остана на терена, въпреки всякаква здрава логика.

Междувременно „артилеристите“ и „гражданите“ не предложиха почти нищо за неутралните фенове, защото мачът премина почти изцяло в подавания между защитниците и свеждане на грешките до минимум. Дори статистиката отчете само 3 точни удара в целия мач, което е срамно за два от сочените за фаворити за шампионската титла тимове в Англия.

В крайна сметка трите точки отива в актива на Арсенал и клубът се нарежда веднага след Тотнъм в подреждането с по-лоша голова разлика.

Манчестър Сити пък инкасира втора поредна загуба и остава с 18 пункта преди паузата за националните отбори. /БГНЕС