Арсенал, Тотнъм и Челси отпаднаха от Карабао, Ливърпул и Сити продължават

Отборите на Арсенал, Тотнъм и Челси отпаднаха още в третия кръг на Карабао Къп, след като допуснаха загуби в сряда вечер. "Артилеристите", които се представят страхотно във Висшата лига и Лига Европа от началото на сезона, бяха победени от Брайтън енд Хоув Албиън с 3:1 у дома.

На "Емиратс" мениджърът на лондончани Микел Артета заложи на голяма част от резервните си състезатели, но въпреки това домакините поведоха в резултата в 20-та минута с гол на Еди Нкетия. Скоро след това Дани Уелбек изравни от дузпа, а след почивката Каору Митома и Тарик Лампти донесоха успеха на "чайките".

В същото време последният в класирането на Висшата лига Нотингам Форест победи Тотнъм с 2:0 у дома. На "Сити Граунд" Ренан Лоди и Джеси Лингард вкараха след почивката за Форест.

В дербито от третия кръг Манчестър Сити победи Челси с 2:0 като домакин. След нулево първо полувреме Рияд Марез и Хулиан Алварес отбелязаха две попадения в рамките на пет минути в средата на втората част. Носителят на трофея от миналия сезон Ливърпул имаше нужда от дузпи, за да сломи съпротивата на Дарби Каунти. На "Анфийлд" в редовното време не паднаха голове, а при дузпите гостите направиха три грешки срещу две за "червените".

Останалите резултати:

Нюкасъл - Кристъл Палас 3:2 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време)

Саутхемптън - Шефилд Уензди 6:5 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време)

Уест Хям - Блекбърн 9:10 след изпълнение на дузпи (2:2 в редовното време)

Улвърхемптън - Лийдс 1:0. /БГНЕС