Арсенал удари Челси в градското дерби и се върна на върха във Висшата лига

Арсенал се върна на първото място в класирането на Висшата лига, след като спечели гостуването си на Челси с минималното 1:0 в мач от 15-ия кръг на първенството. В герой за "артилеристите" се превърна Габриел, който направи точна добавка на празна врата в 63-та минута.

Габриел (л) вкара победния гол за "артилеристите".

Началото бе за гостите, които бяха по-дейни, но домакините отвърнаха с няколко опасни центрирания по посока вратата на Аарън Рамсдейл. След около половин час игра Габриел Жезус пропусна най-доброто голово положение, след като не успя да оползотвори центриране от ляво, останал очи в очи с Едуар Менди. Резултатът на почивката остана непроменен, а Жезус отправи първия точен удар към вратата на "сините" в 62-та минута. Спасяването на Менди доведе до корнер, който бе изпълнен от Букайо Сака, топката не бе избита от нито един играч на "сините" и стигна до Габриел, а централният защитник не сбърка на празна врата за 1:0. Последваха силни минути за възпитаниците на Микел Артета, като пропуск направи Мартин Йодегор.

От другата страна, Греъм Потър опита да обърне развоя на събитията с включването на Армандо Броя в атака, но това не доведе до успех и така Челси инкасира втора поредна загуба в първенството и първа у дома под ръководството на Потър. Тимът е седми с 21 точки, на три от топ 4. Арсенал се завърна на върха в подреждането с 34 пункта, на две пред шампиона Манчестър Сити.

За Челси предстои гостуване на "гражданите" в третия кръг от Купата на Лигата, преди отборът да пътува до Нюкасъл за визита на "свраките" в Премиършип. Арсенал приема Брайтън в турнира, а след това гостува на Уулвърхемптън за първенство. /БГНЕС