Артета е с коронавирус, Висшата лига свиква извънредно събрание

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е дал положителна проба за новия коронавирус, съобщиха от пресслужбата на „артилеристите“ в четвъртък, като първият тим ще бъде поставен незабавно под карантина.

Артета е дал положителна проба за коронавирус.

Тренировъчният комплекс Хейл Енд бе временно затворен. „Персоналът на Арсенал, който е имал наскоро близък контакт с Микел ще се самоизолира по препоръките на правителството. Очакваме това да са известен брой души от Колни, включително и първия тим и треньорския щаб“, се казва в изявление на Арсенал. „Това е много разочароващо, но направих теста, след като се почувствах зле. Ще се върна на работа, веднага щом получа позволение за това“, разкри испанският наставник. В резултат на новината, гостуването на Арсенал на Брайтън в събота няма да се проведе. Висшата лига вчера излезе с изявление, че двубоите от предстоящия кръг ще се изиграят по план, но след вестта за Артета обявиха, че свикват извънредно събрание в петък, на което ще решат дали да отложат срещите от вътрешния шампионат или да спрат окончателно първенството до второ нареждане.

Хъдсън-Одой е първият играч от Премиършип с коронавирус.

Освен Артета, атакуващият футболист на Челси Калъм Хъдсън-Одой също е с положителна проба за новия вирус. Бранителят на Манчестър Сити Бенжамен Менди е под самоизолация, след като член на семейството се почувствал зле, а мениджърът на Лестър Брендан Роджърс разкри, че трима негови футболисти са проявили симптоми на вируса и са под карантина. /БГНЕС