Артета: Има време за още нови попълнения

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че "артилеристите" може и да не са приключили с входящите трансфери, въпреки че вече привлякоха трима нови играчи през лятото. Лондончани, които бяха в битката за титлата почти до края на миналия сезон, взеха защитника Юриен Тимбер от Аякс, халфа Деклан Райс от Уест Хям и нападателя Кай Хаверц от Челси за общо над 200 милиона паунда.

"Всяко от новите попълнения носи нещо специално на отбора. Много сме доволни, че успяхме да привлечем точно тези играчи, които искахме. Взехме ги рано и те вече започнаха да се адаптират към отбора много бързо", коментира Артета. "Всички знаят какви качества има Райс, той е лидер, има характер и много опит, макар че е само на 24 години. Той вече е близък с някои от момчетата, които познава от националния отбор на Англия. Той е играч, който ще донесе много класа на тима, лидерство и опит в Лигата, много сме щастливи с неговото привличане", каза още испанският специалист.

"Все още има много време до края на трансферния прозорец, така че трябва да видим как ще се развият нещата през следващите няколко седмици. Ще сме нащрек, има достатъчно време за още действия. Сигурен съм, че ще се случи нещо", допълни Артета. /БГНЕС