Артета: Люнгберг остава в щаба, искам играчите да поемат отговорност

Арсенал разполага със състав, който може да бъде подобрен, но играчите трябва да поемат отговорност за действията си на терена, ако искат да бъдат част от бъдещите планове на клуба, заяви новият мениджър на тима Микел Артета.

Артета (ц) потвърди, че Люнгберг остава в щаба на Арсенал и призова играчите да поемат нужната отговорност, когато са на терена.

В първата си пресконференция миналата седмица, той изиска „страст и енергия“ от играчите и испанецът сподели, че доволен от показаното при нулевото равенство с Евертън в събота. 37-годишният Артета ще направи своя официален мениджърски дебют срещу Борнемут в четвъртък.Мисля, че разполагаме с много добър състав, който има какво да подобрява в играта. Нуждая се от всички. Всички срещи, които проведохме до тук, бяха ползотворни и съм много щастлив от тяхната реакция. Това, което ще предадем на тима като послание е отговорността да играят за този футболен клуб. Това е основното…Сега сме много по-отдадени. Езикът на тялото при равенството с Евертън бе далеч по-добър и играчите играха с повече страст, това е вън от съмнение“, започна той. Артета потвърди, че временният мениджър Фреди Люнгберг, който пое тима за шест мача след уволнението на Унай Емери, ще остане в отбора като част от треньорския щаб. „Говорих с него след мача. Казах му кой искам да взема и исках да знам какво мисли той по въпроса. Решихме, че най-добрият възможен сценарий ще бъде той да остане при нас. Познавахме се отпреди и ще отворим нова страница – той беше много позитивен“, разкри още испанецът. Бившият асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити допълни, че полузащитникът Месут Йозил е част от плановете му независимо от недоволството на Люнгберг от поведението на германеца по време на загубата от Сити с 0:3 по-рано този месец. Йозил изрита ръкавиците в израз на разочарование, след като бе заменен в 59-та минута и Люнгберг сподели, че неприемливото му поведение е щяло да го остави на резервната скамейка срещу Евертън, ако той бе здрав за двубоя. „Това е въпрос за Фреди. Просто исках той да избере най-добрия възможен състав за мача. Никой няма да те съди по отношение на това, което си направил в миналото, независимо дали е положително или отрицателно. Ще излезем с най-конкурентния си състав и ще се опитаме да ограничим силните страни на съперника“, завърши Артета. /БГНЕС