Артета: Пропуснахме изгодни ситуации

Микел Артета съжали за пропуснатите възможности и слабата игра в защита, които доведоха до равенството 1:1 със Славия Прага в първи четвъртфинален мач от турнира Лига Европа.

Арсенал допусна късен изравнителен гол в първия мач със Славия Прага.

„Артилеристите“ вървяха към преднина след първата среща, след като Никола Пепе влезе от резервната скамейка и отбеляза попадение. Въпреки това, в четвъртата минута от добавеното време, Томаш Холеш реализира изравнителен гол преди реванша в Прага идната седмица. Арсенал можеше да е предрешил сблъсъка преди това, но Букайо Сака и Александър Лаказет пропуснаха изгодни ситуации да гарантират комфортен аванс на домакините.

Пропуснахме изгодни ситуации. Играхме след това 2-3 топки в определени зони, в които не трябваше да го правим. След това допуснахме ъглов удар. Имаше много тела в наказателното поле и всичко може да се случи. Това променя много чувството след последния съдийски сигнал“, започна испанецът. Артета бе доволен с някои аспекти на представянето, в частност високата преса, и ще гони победата в реванша след седмица.

Мисля, че бяхме много ефективни във високата си преса. Контролирахме това много добре и предизвикахме затруднения за съперника през първото полувреме, но крайният резултат остава горчив вкус. Настройката ни е да отидем и да спечелим мача. Трябва да отидем там и да вкараме. Правили сме го преди и се нуждаем от това отново“, завърши Артета. /БГНЕС