Аржентина победи Австралия след бърз гол на Меси

Световният шампион Аржентина победи Австралия с 2:0 в контролна среща, играна пред 68 хиляди зрители в Пекин. За радост на китайските фенове, които бяха изпълнили "Работническия стадион" в столицата на страната, за да видят на живо Меси, седемкратният носител на Златната топка ги зарадва с добра игра и с най-бързия гол в кариерата си за националния отбор.

Още преди да са изтекли две минути Енцо Фернандес намери Меси на границата на дъгата, капитанът на южноамериканците се освободи от своя пазач и с типичния си прецизен изстрел с левия крак прати топката във вратата, като голът падна точно в 80-та секунда на двубоя. В 68-та минута Херман Пецела оформи крайното 2:0 в полза на Аржентина.

Срещата бе повторение на осминафиналите на Световното първенство в Катар в края на миналата година, когато Аржентина постигна трудна победа с 2:1 по пътя си към третата световна титла. След края на Мондиал 2022 шампионите вече натрупаха три приятелски срещи, в които победиха Панама, Кюрасао и Австралия. В понеделник Аржентина гостува на Индонезия в поредна контрола. /БГНЕС