Аржентина унижи Италия на "Уембли" в мача на шампионите

Аржентина победи Италия с 3:0 на "Уембли" и за втори път спечелиха с трофея Финалисима в общо трите издания на сблъсъка между шампионите на Южна Америка и Европа. Тимът на Лионел Скалони надигра тотално съперника и само добрите спасявания на Джанлуиджи Донарума попречиха на "гаучосите" да нанесат много по-тежко поражение на "адзурите".

Звездата на Аржентина Лионел Меси беше един от най-добрите на терена. Футболистът на Пари Сен Жермен се отчете с два голови паса за класическата победа. Нападателят на "гаучосите" беше избран за играч на мача.

Лаутаро Мартинес се разписа в 28-ата минута след грешка в отбраната на Италия и завършващо подаване на Лео Меси. Малко преди почивката от Аржентина имаха претенции за червен картон за Бонучи, но съдията Пиеро Маса го пощади за нарушението му срещу Меси. В добавеното време на първата част Лаутаро подхвана контраатака и подаде към Ди Мария, който се измъкна от Киелини и матира съотборника си в ПСЖ Донарума – 0:2. В последната минута от продължението Пауло Дибала вкара и трети гол за Аржентина.

Така италианците преглътнаха нов горчив хап след отпадането им от Мондиал 2022. Аржентина пък записа 32-ри пореден мач без загуба.

Мачът на „Уембли“ бе прощален за защитника на Джорджо Киелини екипа на „адзурите“.

„Знаехме, че ще бъде трудно. Разбира се, надявахме се да спечелим трофей, но това не променя стореното по-рано от нас. Предстои ни труден период, преминаваме през смяна на поколенията. Надявам се цялата страна да подкрепи нашия отбор, наистина има нужда от това", сподели самият Киелини. /БГНЕС