Ясен Петров: Аз съм с това ръководство на БФС

Аз съм с това ръководство на БФС. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров преди заминаването на отбора за Литва, където съставът ще гостува на местния тим в световна квалификация. Петров косвено сподели, че при нов избор на ръководство на предстоящия Конгрес на футболната централа на 12 октомври, няма да остане начело на „лъвовете“.

Ясен Петров.

Настроението е добро, очакванията – нашето намерение е да отидем и да покажем добро лице и да вземем резултат. Аз винаги имам самочувствие и се опитвам да го предам на момчетата, надявам се и те да го покажат на терена. То е много важен и то е много важен за мъжете, които ние тренираме в последните 3-4 дни – за тяхното самочувствие, дай Боже да успеем. Не, въобще не искам да коментирам такива теми, те знаят за какво играят“, започна той, като отказа да коментира слуховете за високи премии при успехи в следващите мачове.

Петров похвали отбора за старанието в последните няколко дни и коментира Литва. „Недялков пътува с нас – ще го използваме, когато е възможно, ние не злоупотребяваме с играчите, няма нито един, който се е прибрал контузен. Гордеем се с екипа, че съумяваме да върнем футболистите здрави. Те в момента ще бъдат в съвсем друг състав – чака ни съвсем различен мач. Не, няма какво да направим относно терена, трябва да се приспособим. Ще видим терена, имаме два дни, в които да влезем и да видим какъв е теренът. Надявам се момчетата да се справят. Благодаря на ръководството, защото те ни разбраха. Много добре работиха момчетата, само мога да ги похваля за тяхното старание. Не, то е пожелателно, аз го искам, дай Боже да го постигнем. Всички в България сме максималисти“.

Мислим за мача с Литва, Литва в момента не е за подценяване – вътрешните първенства, няма лесни мачове. Ние си поставяме само тази цел – ако можем да минем през Литва и след това започваме да мислим за Северна Ирландия. Седем нови опитни човека в Литва. Ние сме си същите, съхранихме отбора от последния цикъл. Те имат настроение, това е най-готиното нещо, което те показват. Аз съм изключително доволен от поведението, старанието, от това как тренираха. Аз ще бъда много щастлив някои от тези момчета – ние подмладяваме отбора, някой от тях да направи някакъв добър контакт, да отиде в много голям отбор, и да му се радваме“.

Родният селекционер отхвърли спекулациите за напускане на представителния тим, като заяви, че застава твърдо зад сегашното ръководство, което го назначи за наставник на отбора. „Аз имам мисия с тези момчета. Такива спекулации не искам да ги коментирам. Имам си мечти. При всички положения влияяе. Ние ще се опитаме по най-добрия начин да се игнорираме от тази история – при мен позицията е ясна, мен ме назначи това ръководство, аз ще бъда с това ръководство. Аз съм много точен и лоялен човек“, завърши Петров. /БГНЕС