Ясен Петров: Допуснахме много елементарен гол

"Знаехме, че ще бъде труден мач, успяхме да поведем, но допуснахме много елементарен гол. Доста от играта не ни вървеше, особено в средата на терена", заяви националният селекционер Ясен Петров след равенство със Северна Македония на старта на Лигата на нациите.

В Разград "лъвовете" поведоха с гол на Кирил Десподов, но допуснаха изравнително попадение след почивката за крайното 1:1. "Може би не ни стигнаха силите, нямам обяснение, но те са един обигран отбор, който успя да се възползва по най-добрия начин от нашата грешка. Нещата не се получиха, както ние мислехме. Видяхте, че в средата на терена имахме проблеми, но за мен тук има един психологически проблеми, бяхме плахи. Не мога да кажа, че нашите футболисти не са искали, може би една идея твърде много искахме, защото допуснахме много технически грешки. Нашето желание беше да победим, не се получи днес. Наложи се да направим някои промени, даже днес имахме дебютант, много младо момче. Не се гради лесно един отбор. Един отбор се гради трудно, както Македония е изградила отбор, който в момента израства", коментира Петров след срещата.

"Утре трябва да възстановим футболистите, да видим дали нямат някакви проблеми. Имаме трима контузени футболисти, надявам се, че те ще се оправят. Имаме една точка и още пет мача, в които трябва да вземем максимума, трябва да намерим пътя към победата. От гледна точка на желание, аз съм много доволен. От гледна точка на футбол, има още много какво да се желае. Хората ни подкрепиха и не бяха негативно настроени след двубоя. Ние трябва да ги зарадваме в неделя. Не ни е писано да ни е лесно. Правим всичко, което е по силите ни, и дано да се получи", допълни той. /БГНЕС