Ясен Петров: Много сериозни противници, настроението е отлично

Много сериозни противници, настроението е отлично. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров на летище София преди заминаването на отбора за Одеса за контролния мач с Украйна в четвъртък вечер от 19:30 часа българско време. Четири дни по-късно нашите гостуват на Швейцария в последна световна квалификация от група С от 21:45 часа българско време.

Ясен Петров.

И двата мача са много сериозни, настроението е отлично. Много сериозни противници – и Украйна, и Швейцария, надявам се на добро представяне. Нашето желание, ние като треньорски щаб, искаме да побеждаваме. Дай Боже да вземем максимума от всяка среща, но в крайна сметка не знаем как ще се развият мачовете. 24 човека сме, всички са окей – другите отбори също имат проблеми, ние никога не се оправдаваме – да, липсват играчи, които бяха с нас на предишния лагер-сбор. При всички положения ще направим ротации – ще дадем шанс на голям брой играчи“, започна той.

Петров добави, че на този етап не е говорено за договора му с „лъвовете“. „На този етап не сме говорили за моя договор, това е последното, за което мисля. 24 човека сме повикали, не можем да повикаме 35. При всички положения може има футболисти, които да са обидени. 12 дебютанти има при нашите участия досега, предполагам, че в тези два мача ще има още такива. Основната ни цел е да подмладим отбора, но не на всяка цена, трябват ни и опитни играчи. За нас е цел третото място, да, искаме го – евентуално трябва да вземем нещо в Швейцария“.

Решили сме да извикаме тези футболисти и те са при нас. Ние няма какво да губим срещу Швейцария – да, в първия мач бяха едни неприятни първи 12 минути – на 12-та минута се обърнах към щаба и им казах „Спокойно, има още 78 минути“. За тях е много важен мачът, за нас това е двубой, в който можем да заявим себе си“, завърши родният селекционер по отношение избора за повиканите футболисти за срещите с Украйна и Швейцария. /БГНЕС