Ясен Петров: На националния отбор му липсва подкрепа

"Два много ценни двубоя. За Хърватия не трябва много да говоря, защото имат само трима човека от вътрешното първенство, всички останали са от топ първенствата в Европа. Ние не се страхуваме от тези предизвикателствата и се надявам момчетата да са по-освободени и да покажат добро лице". Това заяви националният селекционер Ясен Петров преди предстоящите контролни мачове срещу Катар и Хърватия, предаде репортер на БГНЕС.

Ясен Петров

"Лъвовете" ще играят срещу домакините на Мондиал 2022 на 26 март, а три дни по-късно се изправят срещу световния вицешампион Хърватия, като и двете срещи ще се играят в Катар. "Разузнавахме Катар в последните десет дни, много сериозен отбор, който се готви за Световното първенство с целта да покаже едно добро лице. Ще бъде много тежък мач, ние в последната година играхме срещу топ отборите в света - световния шампион, европейския шампион, сега световния вицешампион, домакина на Световното първенство. Два много ценни двубоя. За Хърватия не трябва много да говоря, защото имат само трима човека от вътрешното първенство, всички останали са от топ първенствата в Европа. Ние не се страхуваме от тези предизвикателствата и се надявам момчетата да са по-освободени и да покажат добро лице", коментира Петров на старта на лагера на тима.

"Ние от тук-нататък почваме да говорим само за резултати. Всеки един резултат е важен с какво самочувствие ще излезем за първия важен мач на 2 юни. Това ще е генерална репетиция. При всички положения всички неща, които се пишат по пресата, влияят. Много хора са объркани. По същия начин и нашите футболисти четат, слушат коментари, това влияе. Ние ще се постараем да изключим това нещо от техните глави. Да, не е лесно. Не ни е писано да ни бъде лесно, приемам всичко като нещо, с което трябва да се преборим. На този отбор му липсва подкрепа, той има нужда от подкрепа. Ние не се молим някой да ни подкрепя, ние имаме желание да ни подкрепят", допълни той.

"Сигурен съм, че терените там ще са феноменални, ще има публика по стадионите, така че сме много щастливи, че ще изиграем тези два мача. Ние сме професионалисти, не е коректно да коментираме какво се случва, нашата работа трябва да бъде на терена", каза крилото на България Кирил Десподов относно битката между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов за президентския пост в БФС.

България гостува на Катар на 26 март от 19:30 часа българско време, а на 29 март от 16:00 часа среща Хърватия. /БГНЕС