Ясен Петров: Настроението е много добро, няма какво да губим

Настроението е много добро, няма какво да губим. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров преди заминаването на националите по футбол за Италия в световна квалификация в четвъртък вечер.

Селекционерът на България Ясен Петров.

Настроението е много добро, отиваме в Италия. Имаме дребни проблеми, но в крайна сметка нашето първенство тече много интензивно, ще гледаме да извлечем максимума от наличните футболисти. Аз съм изключително доволен от работата на момчетата – първата ми тренировка бяха десет човека, втората – десет, третата 12, а вчера всички, имайте предвид, че Иван Турицов трябваше да го възстановим“, започна той.

Това е реалността, ние се съобразяваме с нея и гледаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме. При мен няма притеснение, това е един мач, в който няма какво да губиш. Срещу Италия няма какво да губиш, европейски шампион, трябва да отговорим на това, което те ни предложат“.

Петров не бърза да си поставя цели за предстоящите срещи с Италия, Литва и Грузия. „В момента ни предстои Италия, нека мине този двубой и тогава ще говорим за останалите. Естествено, ние търсим победа, оттук-нататък трябва да търсим победи. Всичко е много простичко и ясно“, завърши той. България гостува на европейския шампион в четвъртък, 2 септември, от 21:45 часа, на стадион „Артемио Франки“ във Флоренция. /БГНЕС