Ясен Петров: Нищо не ни се получи в този мач

"Нищо не ни се получи в този мач. Отборът на Швейцария игра много силно. Поемам цялата отговорност, неприятна загуба, с която завършихме годината. Видяхте каква обстановка създадоха домакините - просто изведнъж рухнахме в срещата. Никога няма да кажа лоша дума за футболист", заяви футболният национален селекционер на България - Ясен Петров, след тежката загуба с 0:4 при визита срещу Швейцария в последния двубой на националите ни в квалификациите за Мондиал 2022.

Ясен Петров

"Може би не съм направил правилните смени, закъснял съм, не сме уцелили състава, който да се противопостави на агресията на швейцарския тим.

За нас беше важно да подмладим селекцията. Това се случи, но от гледна точка на играта ни срещу силни съперници виждаме, че класата им е много голяма", допълни Петров.

Очаква се скоро да стане ясно дали Ясен Петров ще продължи да води представителния ни тим и през следващата година. Нашите завършиха 4-и в групата си от световните квалификации. Швейцарците станаха първи и се класират директно за Мондиал 2022 в Катар. Италия остана на второто място и ще трябва да ликува в 2 баража, за да спечели квота за Световното следващата година. Северна Ирландия зае третото място в групата, а Литва последната 5-а позиция. /БГНЕС

Категории: