Ясен Петров: Стараем се да останем здраво стъпили на земята

Стараем се да останем здраво стъпили на земята. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров при завръщането на родните национали от Флоренция, където „лъвовете“ направиха престижно равенство 1:1 с европейския шампион Италия в световна квалификация.

Селекционерът на България Ясен Петров.

2-3 часа спах снощи. Радвам се, за което, въпреки всичко се стараем да останем здраво стъпили на земята, защото пътят е много дълъг и труден. Не искам това да ни замъглавя съзнанието, ние трябва да продължим по същия път с този отбор. Трябва да надграждаме и особено в офанзивен план да показваме по-добра игра. Още като пристигнахме, отношението към нас беше изключително, преди мача се видяхме с Манчини и Виали. След мача на тръгване с автобусите, флорентинската публика ни ръкопляскаше, аз такова нещо не бях виждал“, започна той.

Да ви кажа честно, раздадоха се до край, на всички е ясно колко страхотен отбор е Италия, това е футболна страна – ние сме малка страна, която в един момент спря победната им серия, въпреки че серията им без загуба стана 35 мача – това ще помогне на момчетата да си повярват, надявам се във времето да се развият. Това е основата да надграждаме. Когато изравнихме, аз не съм по статистиката, но от много дълго време България не беше отбелязвала в Италия, последният гол беше при загубата с 2:3. От много дълго време не сме взимали точка, за мен това е радостно“.

Изтриваме от дъската това, което се случи вчера и насочваме вниманието си към мача с Литва, където нашето желание е да вземем три точки. Естествено, няма какво да коментирам, предстои ни различен мач. Ще направим всичко възможно, въпросът е, че при Литва е същото, те също играха и трябва да пътуват. Нашият медицински екип е на изключително добро ниво, естествено ще направим някои ротации, ще освежим някои линии, надявам се и Тошко Неделев да е възстановен – имаме една възстановителна тренировка и след това ни предстои още една преди мача“, завърши наставникът на „трикольорите“ преди неделното домакинство на Литва на Националния стадион от 19:00 часа.

Герой беше целият отбор, при положение, че играхме така добре и се борихме в защита, още повече, че целият отбор се стара, за да се поздравим в края с положителен резултат. То, в такива мачове, с такива отбори, за десет минути могат да ти вкарат три гола – във всички 95-96 минути всички бяха на ниво и това беше решаващото да си тръгнем с хикса. Много силно се надявам, в момента вече смея да твърдя, че сме забравили този мач. След два дни ни е по-важният мач, така че ако не победим в неделя, ще се счита за лош резултат“, коментира вратарят на националите Георги Георгиев.

Лично за мен този гол е много ценен, защото е първи в официален мач и е срещу европейския шампион, щастлив съм, че го вкарах. Да, това е един от най-важните голове в моята кариера. Изобщо не е лесно, те владееха много топката, трудно създавахме ситуации, играехме на контраатака и за наша радост отбелязахме този гол. Да, ние тази ситуация си я коментирахме с Киро, че може да се случи, и да съм на точното място. Да, за мой късмет беше на моя удобен крак. Чувството е неописуемо, защото за секунди забравяш къде си, но с течение на времето емоциите взеха връх. С никой не съм се чул и видял, сигурно са щастливи от това, което се случи. Да, надявам се да ми даде самочувствие и да се отнасят добре с мен и всичко да е наред“, сподели голмайсторът ни във Флоренция Атанас Илиев. /БГНЕС