Ясен Петров: В тези мачове можем да градим отбор

"Не отиваме като обречени, поканени сме за много тежки мачове, това са три участника на Европейско първенство. Отиваме с целта да ги затрудним максимално и ако можем да спечелим двубоите. Няма мач, в който да не поставяме цел да успеем", заяви селекционерът на България Ясен Петров при заминаването на отбора за предстоящите контролни срещи със Словакия, Русия и Франция, предаде репортер на БГНЕС.

Ясен Петров

"Лъвовете" ще се изправят срещу три от участниците на Евро 2020, като на 1 юни ще играят със Словакия в австрийския град Рийд, след което гостуват на Русия в Москва на 5 юни и на Франция в Париж на 8 юни. "Пет човека отпаднаха, другите пет пристигнаха снощи късно, които играха в баража. 26 човека е групата, явно това число е запазена марка за нашия отбор. От тия три дни, в които тренирахме, за мое учудване футболистите са наистина в много добро състояние и аз съм изненадан от тяхното желание за игра. Настроението наистина е добро и аз се надявам това нещо да се отрази на играта ни, отново имаме малко време и влизаме в тежка серия, наистина доста тежки мачове, но в тези мачове ние само можем да градим отбор и футболистите могат да надграждат", коментира Петров на Летище София днес.

"При всички положения ще ротираме, те го знаят. Може би всички ще вземат участие. На всеки ще са даде шанс, защото това са контролни срещи и ние искаме да видим състоянието на всеки и да дадем възможност на всеки", допълни той.

"В момента повечето са играчите от българското първенство, отколкото от чужбина. Надявам се шансът, който ще получат, да си го вземат и да покажат своите възможности, защото това е една арена, в която всеки един може да покаже себе си. Дай Боже, от тези контроли всеки един да извлече полза и да подпише някой много добър договор с отбор от добро първенство", каза още треньорът на националите. /БГНЕС