Ясен Тодоров: Повдигнато е обвинение на Семерджиев, което предвижда затвор от 5 до 20 г.

Футболистът Георги Семерджиев, който блъсна с джипа си и уби две момичета в София, е приведен в ареста на Националната следствена служба на „Г.М. Димитров“.

Повдигнато му е обвинение, то предвижда затвор от 5 до 20 години, каза Ясен Тодоров, зам.-директор на НСлС пред Нова тв.

Съдебен състав в София вчера постанови мярка "задържане под стража" за Георги Семерджиев. Оказва се обаче, по старо дело срещу него от 2013 година.

Подсъдимият Георги Семерджиев е обвинен в нанасяне на телесна повреда. Той не се е явил на съдебното заседание, като не е имал уважителна причина за това.

БГНЕС припомня, че тежката катастрофа стана на 6 юли 2022 г. на кръстовището между булевардите "Арсеналски" и “Черни връх” в София, край метростанция "Европейски съюз". Загинаха две млади жени – на 22 и 26 години, които са пресичали кръстовището. Сред пострадалите е и 52-годишен шофьор на такси. Мъжът е с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация. Сигналът е подаден в 23.08 часа. На място бяха изпратени 4 линейки.

Причината за инцидента е преминаване на червен светофар и вероятно превишена скорост. От сблъсъка джипът, с който са били блъснати момичетата, се е разцепил на две. Счупен е и асансьорът на метрото./БГНЕС