Асен Василев: Българският народ ни отреди мястото на опозиция

Ние загубихме изборите. ГЕРБ и ДПС имат ясен мандат да направят коалиция, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в първи коментар след днешния изборен ден, предаде репортер на БГНЕС.

Всеки ден ще работим за обещанията, които сме направили, заяви от своя страна бившият премиер Кирил Петков.

От тук нататък ни чака една нелека зима. Успех на ГЕРБ в сформиране на правителство, защото техният успех, е успех на всички българи. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по който те са управлявали страната, но българските граждани се произнесоха, каза още Асен Василев и добави: Българският народ ни отреди мястото на опозиция.

Гласоподавателите имаха избор, те го направиха и избраха ГЕРБ, каза още Василев. Нашите 60 депутата няма как да попречат на ГЕРБ за сформирането на коалиция, продължи Василев. Той отбеляза, че с ГЕРБ имат различна философия и категорично отбеляза, че коалиция няма да има.

Според него не е било грешка, че не са се явили заедно с "Демократична България" на изборите.

Като конструктивна опозиция ще бдим над всяко едно действие на бъдещото правителство, подчерта Кирил Петков.

По думите на бившия премиер случилото се днес показва много ясно, че огромен брой хора продължават да вярват, че България може да бъде успешна и просперираща и да не бъде изяждана от корупция.

Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила, носят огромна отговорност. Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да бъде направена, ще си изпълним обещанието. Ние като политици ще бъдем хората, които ще си изпълняват обещанията, заяви Кирил Петков.

Благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ПП и на всички, които гласуваха, каза още Петков.

Неколкократно той заяви, че ПП ще си изпълняват обещанията. /БГНЕС