Асен Василев: Както ние си носехме кръста, сега ГЕРБ да го направи

Представянето ни на изборите е по-слабо отколкото очаквахме, но достатъчно, за да бъдем силна опозиция.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев пред бТВ. Днес ЦИК обяви данните при обработени 100.00% СИК протоколи в РИК. Според тях ПП е на второ място с 506 071 гласа или 20.20% подкрепа.

Нашето обещание към избирателите е много ясно, ГЕРБ искат да се върнат обратно на постната пица, но ние искаме да водим безкомпромисна политика що се отнася до върховенството на закона. Всички, бъркали в кацата, да бъдат разследвани и да отидат в затвора, каза Василев.

Гражданите направиха много ясен избор, те ясно казаха, че предпочитат начина на управление на ГЕРБ, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната”.

Василев бе категоричен, че обща парламентарна група с Демократична България е подмяна на вота на гражданите.

По думите на Василев единственото, което може да ги накара да преговарят с ГЕРБ е оттегляне на лидера и прочистване на партията.

Бихме говори с тези партии (ГЕРБ и ДПС – бел. ред.), когато те не са пълни с хора, които са крали от държавната каса. ГЕРБ имаха възможност да започнат процес по почистване на партията, да кажат „имаше неща, които сме сбъркали”, това не се случи, коментира Василев.

Ако ГЕРБ не състави правителство, „Продължаваме промяната” ще вземе втория мандат и започва преговори.

Трябва да видим дали има почва за започване на разговори. Преди да има мнозинство, трябва да има съгласие по ясна политика. Безпринципни мнозинства не трябва да се съставят, заяви още Асен Василев.

За евентуални разговори със Стефан Янев, Василев каза, че въобще не е ясно още какъв е този субект.

Много е важно кои са депутатите, много е важно те да са независими и да могат да мислят, посочи Василев.

Като най-голямата грешка, направена от ПП и падналия от вот на недоверие кабинет, Василев

Нашата визия за България е страна, в която имаме значително по-високи доходи, базирани не само на индустрия, но и на селско стопанство. Където има справедливост и не се прави ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта. Всичко това става с ред и правила и прочистване и на институциите и на контролните органи, отговори Василев на въпрос на водещия. /БГНЕС