Асен Василев: Подготвяме актуализация на бюджета

Подготвяме актуализация на бюджета, която ще внесем в момента, в който има действащ парламент. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев по време на пресконференция в Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Василев съобщи, че актуализацията на бюджета ще се направи без да се увеличава дефицитът, за да може да се оправи разходната част. Ще видим и колко ще можем да съберем с НАП, добави той.

По повод искането на ГЕРБ шефът на НАП Румен Спецов да бъде освободен от поста, министърът заяви: Най-голямата партия държа г-жа Галя Димитрова като шеф на НАП доста дълго време, видяхме резултатите от нейната работа. Аз съм доволен от резултатите, които г-н Спецов за момента произвежда.

Василев съобщи, че прокуратурата ще се заеме с проверката за фирмата на Спецов. Той отправи въпроса за резултати от нея към главния прокурор.

Асен Василев отговори кратко и по темата с въведените от САЩ широки антикорупционни санкции срещу известни влиятелни българи и над 60 организации. Сред тях Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков заради тяхната значителна роля в корупцията в България.

Работим изключително активно по темата, но както знаете в България няма институционална рамка за отговор на такава ситуация. Очаквайте включване по-късно днес, заяви той. /БГНЕС