Асен Василев: С ГЕРБ в този състав не мисля, че можем да работим

Видяхме последните 12 години управление на ГЕРБ до къде доведоха страната - най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС. Окрадена държава и честно казано, с ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичкото, което са причинили на българския народ последните 12 години, не мисля, че можем да работим.

Това коментира в Смолянско вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев по повод казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов тази сутрин, че щял да осигури трима депутати, за да бъде изпълнен мандатът на "Продължаваме промяната".

По думите на Асен Василев, парламентарното време е необходимо, за да се приемат важни законопроекти.

"Парламентарното време е много добре да се даде. 4 от законопроектите са вече в парламента. Един от тях е законопроекта за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост, други 13 законопроекта има, които са или в МС, или на последна фаза на обществено обсъждане. Така че те също, най-вероятно, ще могат да влязат в парламента в този период. Но, така или иначе има 4 законопроекта по Плана за възстановяване и единият от тях е законопроекта за КПКОНПИ, парламентът ще е добре да започне с тях. Силно се надявам да се прояви отговорност от страна на депутатите, но това наистина, по-скоро е въпрос на лидерите на парламентарни групи", каза още Василев, цитиран от БНР. /БГНЕС