Асен Василев: Ще върнем мандата неизпълнен

Ще върнем мандата на президента Румен Радев неизпълнен. Това заяви вицепремиерът и министър в оставка Асен Василев, кандидат на „Продължаваме промяната“ за премиер, предаде репортер на БГНЕС.

„За съжаление, не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят нашата програма, съдебната реформа, законодателната дейност, за да може да се изпълни Плана за развитие и устойчивост и най-вече това, което заложихме, идвайки на власт – да няма корупция, държавата да работи за хората, а средствата да не отиват в няколко нарочени избрани фирми“, каза Василев.

Той посочи, че в този парламент са успели да стигнат до 117 депутати, които са готови да подкрепят такава програма и политика. „Надяваме се при едни следващи избори необходимите 4 депутати да бъдат избрани от народа, за да може да реализираме нашите намерения“, каза Василев.

Той заяви, че вчера е станало ясно, че не може да се очаква подкрепа от депутатите от „Има такъв народ“.

На въпрос дали биха подкрепили трети мандат, ако той бъде даден на БСП или „Демократична България“, Василев отговори кратко: „Нека не се занимаваме с хипотези днес“.

Вицепремиерът в оставка посочи, че на всички български граждани е ясно, защо беше свален кабинетът „Петков“. Според него е имало желание вместо да се увеличат пенсиите и социалните разходи, „парите да отидат в едни 8 фирми, които са ги получавали през последните години“.

"Има една много хубава мисъл: Да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат - това е форма на лудост. Българският народ го е казал малко по-цветно: Само глупаци настъпват една и съща мотика два пъти", добави Василев. /БГНЕС