Асен Василев: Видяхме добре синхронизиран дует между Радев и Борисов

В последните 24 часа видяхме доста добре синхронизиран дует между Радев и Борисов. Това каза Асен Василев от "Продължаваме промяната" на брифинг в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Асен Василев подчерта, че ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ. "Има девет законопроекта, които парламентът трябва да придвижи, за да предложим кабинет на малцинството", заяви той.

По думите, ако президентът наложи вето, това ще докаже, че последните три седмици вместо да бъдат приети важните законопроекти, включително и истински бюджет, народните представители са се занимавали с Изборния кодекс напразно.

По отношение на острите думи от страна на държавния глава, Василев коментира, че неговите отношение с Румен Радев са били стриктно институционални и прочете определение на столичния Административен съд по казуса ГКПП "Капитан Андреево", че "липсват доказателства, че дължимата държавна такса е внесена, така че президентът може да нарече шарлатани и Административния съд на София-град. "Когато нещо го мисля, го казвам. За да тръгнем напред като държава, трябва да започнем да казваме всичко, което мислим и виждаме", добави той. /БГНЕС