Аштън Къчър и Мила Кунис обвинени, че подкрепят осъден изнасилвач

Аштън Къчър и Мила Кунис пуснаха видеоклип в опит да внесат яснота, след като двойката е изпратила писма за подкрепа преди присъдата на техния колега от "Шоуто на 70-те" Дани Мастерсън по две обвинения в изнасилване, съобщи TMZ.

Сега самото видео предизвиква още повече реакции, включително от една от жертвите на Мастерсън. Въпреки че и двете жени останаха анонимни по време на процеса, една от тях все пак излезе с изявление, получено от журналиста Яшар Али.

Жената, известна като Jane Doe #1, известна още като Jen B, уж пише в публикация, споделена в профила на Ali's X (бивш Twitter): "Този видеоклип беше невероятно обиден и болезнен. Надявам се, че те ще се научат на радикална отговорност, за да се научат кога да държат привилегиите си под контрол - особено Аштън, който твърди, че работи с жертви на сексуални престъпления. А що се отнася до Мила, мога да мисля само за "Times Up".

Във видеото с извиненията си Къчър и Кунис обясняват, че намерението им никога не е било да дискредитират обвинителите по делото или да се противопоставят на постигнатото осъждане. Те заявиха, че са били помолени от семейството на колегата си да предложат характерни свидетелства в опит да потърсят милост преди произнасянето на присъдата. Мастърсън беше осъден на 30 години доживотен затвор.

"Подкрепяме жертвите", казва Кунис в един момент във видеото с извиненията. "Правили сме това в исторически план чрез работата си и ще продължим да го правим и в бъдеще".

"Писмата ни не са написани, за да поставят под съмнение легитимността на съдебната система или валидността на решението на съдебното жури", каза тя. "Те бяха предназначени за съдията, който да ги прочете. И не за да подкопаят показанията на жертвите или да ги травмират отново по какъвто и да е начин"./БГНЕС