Астън Вила спря Челси на "Стамфорд Бридж"

Отборът на Челси продължи с колебливото си представяне във Висшата лига в последните седмици, след като стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на Астън Вила в мач от 16-ия кръг на първенството.

Челси и Вила поделиха точките след равностоен мач.

В последния си мач "сините" загубиха лондонското дерби с Арсенал, като за тях това бе трето поражение в последните четири мача, и мениджърът на тима Франк Лампард се надяваше на позитивен отговор от страна на играчите му срещу Вила. Бирмингамци обаче показаха голямо самочувствие на "Стамфорд Бридж" и доминираха през първото полувреме, макар и трудно да стигаха до чисти голови положения. Противно на хода на играта домакините поведоха в резултата в 34-та минута, когато централният нападател Оливие Жиру демонстрира страхотните си качества в играта с глава, за да открие резултата от трудна позиция след центриране на Бен Чилуел отляво. Възпитаниците на Дийн Смит не се притесниха от този развой и пет минути след почивката изравниха чрез Анвар Ел Гази след асистенция на Мати Кеш.

В заключителните 30 минути лондончани постепенно наложиха натиск, но той не даде резултат и в крайна сметка двата тима поделиха точките. По този начин Вила и Челси делят пето и шесто място в класирането с 26 точки, но Виланите са изиграли два мача по-малко от своя съперник. /БГНЕС