Атака в Кабул: САЩ нанесоха удар с дрон по готвещ атентат терорист

Шест души, включително четири деца, са били убити при ракетната атака днес в Кабул. Две превозни средства също са унищожени, а жилищна сграда е частично разрушена, съобщава ТАСС.

Инцидентът е станал в кабулския квартал Хаджи Бугр, който е в непосредствена близост до пистата на летището. Плътни облаци дим в момента се издигат към небето над тази област. Местните жители се опитват сами да гасят огъня, използвайки кофи с вода.

Ройтерс съобщи, че американската армия е извършила ракетна атака по цели в Кабул.

Ракетният удар, който въоръжените сили на САЩ са нанесли в Кабул, е имал за цел да елиминира атентатор-самоубиец, който възнамерявал да атакува местното летище. Това съобщава телевизионният канал "Ал Джазира", позовавайки се на представител на радикалното движение на талибаните. За атаката терористът е щял да използва кола, която е станала мишена за американските военни.

Пентагонът потвърди, че САЩ са нанесли удар с дрон върху кола в Кабул с няколко камидзета в нея, насочващи се към летището в Кабул. Съединените щати смятат, че са унищожили превозно средство, което е превозвало голямо количество експлозиви. /БГНЕС