Аталанта преодоля Фиорентина и ще спори с Ювентус на финала за Купата на Италия

Аталанта се класира за финала в турнира за Купата на Италия, след като отстрани от надпреварата Фиорентина след успех с 4:1 на реванша в Бергамо. Първата среща във Флоренция бе завършила с минимална победа на „виолетовите“ с 1:0.


Теун Копмайнерс заличи преднината на Фиорентина с гол още в осмата минута. В началото на второто полувреме Никола Миленкович от гостите бе изгонен с директен червен картон. Въпреки това, флорентинци възстановиха паритета чрез влезлия от пейката Лукас Мартинес. Джанлука Скамака обаче върна аванса на домакините, а когато срещата вървеше към продължения и дузпи, Адемола Лукман и Марио Пашалич оформиха крайното 4:1 с два гола в добавеното време.

Така възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини ще спорят с Ювентус в повторение на финала от 2021, когато „Старата госпожа“ се наложи над бергамаските с 2:1. Аталанта има само един трофей във витрината си – от далечната 1963 година, докато Ювентус е рекордьор по отличия с 14. В последния си финал обаче „бианконерите“ отстъпиха на Интер с 2:4 след продължения.

Финалът между Аталанта и Ювентус ще се проведе на „Олимпико“ в Рим на 15 май. /БГНЕС