Атанасов: Единствено воденото на екстремен диалог в социалните мрежи е с отпаднала необходимост

Ние абсолютно безапелационно заставаме зад Младежки театър "Николай Бинев". Това каза министърът на културата Атанас Атанасов, коментирайки пред БГНЕС казуса с неговата сграда, след като КЕВР я иска.

Младежкият театър "Николай Бинев" излиза на мирен протест в понеделник, за да защити публично сградата, в която играе единственият държавен драматично-куклен театър в София с постоянна трупа. Причината е, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) желае да придобие безвъзмездно имота, твърдейки, че е с „отпаднала необходимост“. Действията на Младежкия театър бяха подкрепени и от Съюза на артистите. Театърът е уведомил за казуса Министерството на културата и очаква от него действия в своя подкрепа.

„Никога не е имало съмнение, че МК застава твърдо зад своите театри, включително зад Младежкия театър. Лично проведох около два часа разговор с директора на този театър преди около две седмици и се разбрахме. Просто наистина се изненадах, че такава беше реакцията”, коментира днес министър Атанас Атанасов.

На въпроса дали тази сграда е с „отпаднала необходимост“, Атанасов заяви, че включително при тях има положително становище, че не е отпаднала необходимостта.

„Единствената отпаднала необходимост, която аз виждам, е от такива екстремни, как да кажа - водене на екстремен диалог по социалните мрежи, вместо да се разберем както се опитахме да направим в личен разговор”, заяви той. /БГНЕС