Атанасов: Прибързаното предлагане на спорен кабинет е риск

Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили, написа във Фейсбук страницата на ДСБ председателят и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Според него резултатите от вота са показали, че гражданите разпознават ДБ като единствената политическа сила, която може да поведе страната ни по правилния път към законност и модернизация.

Атанасов свиква заседание на Националното ръководство на партията, съвместно с новоизбраните народни представители, на което ще се обсъдят няколко въпроса с оглед бъдещото свикване на 46-ото Народно събрание.

На него бъдещите депутати и представителите на партията ще формират позиция по въпроса за образуване на мнозинство и изработване на позиция относно съставянето на правителство. Друг важен въпрос е подготовката на законопроекти, свързани с основните приоритети на ДБ за развитието на страната.

"Сформирането на правителство е сложна политическа задача изискваща спазване на конституционните процедури, търсене на колективни решения, диалог между политическите сили и консенсус по основните политически въпроси за управлението на страната. Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили за решаването на тази основна задача", коментира Атанасов.

И в заключение пише, че за ДБ водещ трябва да бъде вотът на избирателите, които са показали, че искат отстраняването на Борисов от власт и създаване на политическа стабилност чрез прекратяване на политическата криза. /БГНЕС