Атанасова: Кабинетът „Петков” минира икономиката на България

За поредна седмица Народното събрание се движи извън дневния ред на обществото. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова започна да чете декларация от името на групата, насочена към „БСП за България”, предаде репортер на БГНЕС.

Независимо, че имаме фундаментални идейни противоречия и различия, ние винаги сме уважали БСП като системен фактор и партия в българската политика. В случай, че мандатът бъде реализиран, БСП ще носи пълна и самостоятелна отговорност за бъдещи действия на правителството както и персонални назначения. На нас като най-голямата опозиционна група в НС не ни е безразлично накъде ще бъде поведена страната под ръководството на БСП. Затова ще очакваме да отговорите на два въпроса, заяви Атанасова и подробно даде условието на първия въпрос към левицата:

Кои са 22-та закона, които много спешно трябва да бъдат приети от Народното събрание, за да се задейства Планът за възстановяване и устойчивост? Кои са?

Искаме тази справка да изготвите не толкова за нас, колкото заради самите вас, за да видите, че по плана правителството на Кирил Петков е заложило не 22, а много повече мини. Ще видите, че правителството на Петков е направил този план неизпълним и не иска в икономиката ни да влязат милиарди. Ако изготвите справката и ни я представяте ще видите, че Петков е имал намерение средствата по плана да не бъдат получени и България да бъде обречена на бедност, заяви Десислава Атанасова.

Вторият въпрос на ГЕРБ към БСП се отнася до искането на „Продължаваме промяната” Бойко Рашков да бъде назначен за шеф на КПКОНПИ.

Рашков упражни терор върху избирателите и извърши незаконен арест срещу лидера на най-голямата опозиционна партия. Рашков се превърна в символ на полицейския произвол, заяви Атанасова от парламентарната трибуна.

Вие, колеги от БСП, много добре знаете какво значи искането на Кирил и Асен да назначите Рашков за тяхна персонална бухалка. Ако се съгласите с това назначение, вие ще обявите директна война не само на нас. Единствената цел на назначаването на Бойко Рашков е ликвидиране на политическата система и опозицията. Това ще е и война на правораздавателната система и на гражданския мир, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя се обърна към левицата с предупреждението, че са подложени на брутален рекет и изнудваме.

Не разбираме на каква цена бихте се подали. Каквото и да ви обещават, ще ви измамят, предупреди Атанасова и продължи:

В момента ви извиват ръцете с Бойко Рашков, след което вероятно ще ви оставят с пръст в устата.

Пред вас има два пътя – или да се подчините на рекета, или да отидем на избори, заключи Атанасова. /БГНЕС