Атанасова: Намерихме баланс за промени в Конституцията, няма да се ограничава мандата на кметовете

“Ние се съгласихме да не търсим авторство, а да застанем зад промените в Конституцията. По отношение на промените в глава съдебна власт имахме дълги обсъждания и заедно с останалите две ПГ стоим зад тях”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.


Атанасова обясни, че в текстовете за инспектората ГЕРБ имат по-голям превес. “Индивидуалната конституционна жалба съществуваше и в нашия проект на Конституция, който бяхме обявили малко повече отпреди две години. Намерихме добър експертен баланс и този баланс се демонстрира, че събрахме тези шест подписа. Това гарантира, че има мнозинство до края на годината да се приемат промените в Конституцията”, поясни Атанасова и продължи:

“Преди дни казахме, че сме категорично против да се ограничават изборните длъжности в местната власт. От ДПС и ПП-ДБ приеха това предложение и така заедно намерихме съгласие”, заяви още тя, след което обясни, че теми, които са обсъждали дълго са били служебното правителство. “Предложили сме как да бъде конструирано. Смятаме, че има балансирани текстове”, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС Десислава Атанасова. /БГНЕС