Атанасова: Не мога да аплодирам нецензурни думи, моят език не е такъв

„Чух вчерашните записи, защото те са навсякъде в публичното пространство. Не мога да аплодирам в никакъв случай казаното като нецензурни думи. Моят език и начин на изразяване не е такъв“. Това заяви по БНР Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ.

Тя коментира изтеклият вчера запис, в който се чува глас, преписван на премиера Бойко Борисов.

Атанасова не знае дали този запис е автентичен. На въпрос дали обществото трябва да научи това, тя отговори: „Разбира се, че трябва да узнаем дали тези записи са автентични“.

Според нея депутатите не могат да се произнесат за автентичността на записите. „Има назначени проверки, които се извършват“, добави Атанасова.

Вчера се появи нов запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов. Звуковият файл бе публикуван в сайта "Афера".

Файлът е с продължителност 4 минути и половина. В разговора, чиято автентичност не е потвърдена – глас, който прилича на този на премиера Бойко Борисов, сипе ругатни и псувни по адрес на президента Румен Радев.

От контекста на разговора може да се предположи, че записът е от края на 2018-а или началото на 2019 г., защото се споменава, че предстоят евроизбори и има протести за цените на горивата.

Това е поредният запис, който се появява през последните два месеца и се твърди, че на него е записан министър-председателят. /БГНЕС