Атанасова: Очевидно е, че Радев не желае да има редовно правителство

„Съвсем закономерно е г-н Радев да връчи третия мандат на БСП, все пак Корнелия Нинова го договори с външни сили и други генерали. Освен това преди 5 години почти Илияна Йотова го заплаши, че всяка стъпка срещу БСП ще му струва скъпо”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред медиите в парламента, след като стана ясно, че левицата ще получи утре третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

„Очевидно е и друго, че г-н Радев не желае да има редовно правителство. Той изглежда само прави сметки за своите избори, своята кампания и това предполагам желае действието на служебен кабинет, без парламент. Иначе не мога да си обясня по друг начин, въпреки заявките на всички останали т.нар. протестни партии, че няма да подкрепят кабинет на БСП, мандатът да се връчва именно на тях", коментира още Атанасова.

Според нея, ако президентът е искал да се постигне консенсус и съгласие, то е можел да посочи друга парламентарна група за третия мандат. /БГНЕС