Атанасова: Виолета Комитова е платила 1 млн. за правни консултации

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че министърът на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство на Стефан Янев Виолета Комитова е изразходвала близо милион по време на няколко месечното си управление.

Атанасова се позова на писмо от МРРБ, което тя е получила по повод на нейно запитване. "Служебните правителства на Румен Радев са изхарчили милиони, платени за правно обслужване и "изготвяне на законопроекти". Тепърва ще разберем на кого и защо... И всичко това докато месеци наред нямаше работещ парламент, а във всяко министерство има правен отдел, съобщава Атанасова, която разпространи и писмото от МРРБ.

"Договорите на Лена Бориславова за 16 800 лв. и 140 евро на час с ББР са "детска играчка" на фона на над 1 млн. лв. платени от Комитова за няколко месеца", написа още Атанасова.

Лена Бориславова е началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков. Преди две седмици Комитова не изключи възможността да участва в надпреварата за кмет на столицата по време на местните избори през следващата година. /БГНЕС