Атанасова: Внесохме вота на недоверие и промени в изборния кодекс

Внесохме вота на недоверие към политиката на Кирил Петков, внесохме промени в Изборния кодекс за гласуване с бюлетини. Абсолютно убедени сме, че трябва да дадем възможност на българските граждани да гласуват и с хартиена бюлетина на предсрочните избори.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Атанасова съобщи, че ПГ на ГЕРБ е предложила в програмата за тази седмица на Народното събрание да бъде разгледан „онзи законопроект на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от „Продължаваме промяната”.

„За нас е абсолютно необяснимо как коалицията, част от която внася такъв законопроект, другата част да не допуска за разглеждане и обсъждане темата в детайли. Именно заради това ние считаме, че освен нашия законопроект за промяна в Изборния кодекс, който е изключително належащ, да бъде разгледан в правна комисия, следва парламентарната зала през тази седмица да разгледа Изборния кодекс, внесен от ПГ на БСП с вносители Георги Свиленски и Филип Попов. Още повече, че доколкото знам БСП на своя Национален конгрес взе решение за подобна промяна”, каза в заключение Атанасова. /БГНЕС