Атанасова: За Христо Иванов бухалките са нормалност

„Продължаваме промяната“ се извиняват за всичко с ГЕРБ. Кирил Петков е министър от 12 май 2021 г., макар и противоконституционен, всички органи и служби в държавата могат да се ползват, както той реши. И той ги използва за някои действия. Ако е искал да докаже корупция, повече от година управляват, но не трябва да търсят индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват. Това е абсолютно безсмислено. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по бТВ. Според нея Комисията Джемкорп е пример за нулевата толерантност към законите и подкрепа за корупцията.

Тя припомни, че правителството на Петков се е самосвалило, след като Слави Трифонов е изтеглил своите министри.

Атанасова подложи на критика оптимистичните икономически данни, за които говори вицепремиерът и икономически министър в оставка Корнелия Нинова.

„Добрите икономически данни са свързани с производството и износа на ток, оръжия и петролни продукти. Лозунгът на Нинова „Нито един куршум за Украйна“ е само за вътрешно потребление на нейните другари. Тя трябва да знае къде е крайната точка на доставка на тези оръжия и че това не е Полша. България изнася ток в огромни количества. По отношение на петрола, внасяме евтин руски петрол сорт „Уралс“, произвеждаме на ишлеме и изнасяме, но нищо като данъци не остава в България. Това е големият износ на Нинова и нейна емблема“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

По отношение на изтеклия запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“, тя обърна внимание на изявлението на Христо Иванов, който е поискал той да бъде свален от „Дарик“. Според нея от това трябва да се заинтересуват НПО, защитаващи свободната журналистика и да потърсят сметка на Иванов как може политик като него да иска сваляне на материали от медия. Атанасова се надява, че на този инцидент ще обърне внимание в доклада си за свободата на словото през следващата година Държавният департамент на САЩ

„Записът не е попаднал в ГЕРБ, защото сме диверсионна група. Излъчваше се онлайн, колегите от „Възраждане“ са го гледали и са си го пуснали на страницата“, каза още Атанасова. За нея е ненормално това, че когато се говори за бухалки, Христо Иванов не реагира, а говори напълно спокойно.

Най-много Атанасова е шокирана от думите на Нинова за изборите.

„Най-много бях шокирана от това, че Корнелия Нинова държи мандата, така че изборите да се проведат на 16 октомври. Има Конституция, има тълкувателно решение. Ако го бяха чели тези, които преговарят за правителство и програми, те трябва да върнат още днес мандата неизпълнен. Никъде в Конституцията не пише, че мандатът се обсъжда на някакви партийни форуми. Когато бяхме на консултациите при президента коментирахме датата 2 октомври, но събитията, които ни се случват през тези дни, трябва да изместят датата по-напред. Президентът е единственият, който може да реши“, заяви Атанасова. /БГНЕС