Гърция е твърдо поела по пътя на фискалната стабилност

Гърция ще продължи да върви по пътя към фискална стабилност и "ще изпълнява решително реформите, които са необходими за завършване", заяви министърът на финансите Костис Хадзидакис, цитиран от „Катимерини“.


В речта си в Брюксел Хадзидакис представи приоритетите на икономическата политика на правителството, като подчерта, че Гърция, въз основа на постигнатия през последните четири години напредък, ще остане на пътя на фискалната стабилност, като се съсредоточи върху борбата с укриването на данъци и използването на публичните активи.

"След резултата от парламентарните избори разполагаме с историческа възможност, от която сме решени да се възползваме в полза на гръцките граждани", каза той.

Хадзидакис обеща, че Гърция ще участва активно в дискусиите, които се провеждат в момента за преразглеждане на регламентите за икономическо управление, като се стреми да постигне балансирано споразумение, което да гарантира намаляване на фискалния дефицит и публичния дълг, без да се подкопава икономическият растеж. /БГНЕС