Атина обвини хулиганите от Динамо Загреб в 11 престъпления

Гърция обвини 104-те хулигани от Динамо Загреб в 11 престъпления след убийството на гръцки гражданин в Атина, съобщи "Етнос". Най-сериозните от тях са предумишлено убийство, участие в престъпна група и притежание на експлозиви. Чакат се доказателства от криминалистични лаборатории на полицията.


Останалите престъпленията, в които хърватите са обвинени са нарушаване на обществения ред, извършени опити за нанасяне на телесни повреди, разрушаване на чужда собственост, насилие преди спортното събитие (въз основа на спортния закон), незаконно притежание на огнестрелно оръжие, употреба на незаконно оръжие и притежание на сигнални ракети.

В момента 104-та обвиняеми се изправят пред следователи, за да получат срок за самопризнания. В ход са разследванията на съдебните власти под надзора на ръководителя на Апелативната прокуратура, Мария Гане, за убийството на 29-годишния Михалис Кацурис.

Разследванията вървят в три посоки. Властите са иззели всички мобилни телефони на арестуваните и ги преглеждат за евентуални доказателства. Паралелно с това се изследва генетичният материал, открит в оръжието на убийството, прътове, метални предмети и дървени бухалки, за да се сравни с генетичния материал на извършителите.

И накрая, полицията претърсва района на кървавите инциденти, за да събере аудио-визуални материали, за да може прокуратурата да персонализира отговорността на извършителите.

Ножът, с който се предполага, че е намушкан в ръката 29-годишният фен на АЕК, до момента не е иззет от властите. В информацията се посочва, че други ножове са намерени и иззети и също се разследват от съответните органи.

Феновете на Динамо твърдят, че са дошли в Атина, за да "подкрепят психологически" своя клуб на 7 август и да гледат мача в атински кафенета. Източници от полицията, съобщиха, че задържаните са се държали "грубо" по време на разпитите. Междувременно гръцките фенове са били освободени. /БГНЕС