Атлетико и Реал с тактическо реми в дербито на Мадрид

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не се победиха в дербито от 7-ия кръг на испанската Ла Лига, завършвайки 0:0 на „Уанда Метрополитано". Реал имаше лек превес в мача, но не успя да отбележи и да си тръгне с трите точки. Най-сериозната ситуация се откри пред Карим Бензема четвърт час преди края, но Ян Облак спаси. Така двата гранда взеха по точка и позволиха на шампиона Барселона да се доближи до върха.

Заслужавахме повече победата. Опитахме различни неща, но съперникът излезе, за да ни неутрализира и успя. Когато си завършил 0:0, винаги могат да се поемат повече рискове и съм сигурен, че нещата при нас ще се получат. Бяхме солидни и силни, а Атлетико не създаде нищо пред нашата врата. Липсваше ни малко в атака, трябва да създаваме повече ситуации. Въпреки това съм доволен от отбора", заяви старши треньорът на Реал Зинедин Зидан.

Бяхме по-добри през първото полувреме, но не съумяхме да отбележим. През втората част Облак спря удар с глава на Бензема. Трябва да се подобряваме. Спечелихме точка, искахме да победим, но не успяхме. Двубоят беше изравнен и равенството е справедливо. Феновете бяха страхотни, както винаги. Ще опитаме да се справим по-добре в следващия сблъсък с Реал", заяви наставникът на Атлетико Диего Симеоне. /БГНЕС