Атлетико Мадрид остана на полпозишън за титлата след драматичен успех над Осасуна

Отборът на Атлетико Мадрид се доближи на една победа от шампионската титла в Испания, след като победи Осасуна с 2:1 у дома в двубой от предпоследния кръг на Ла Лига. В същото време Барселона загуби и теоретични шансове да стане шампион след домакинско поражение от Селта с 1:2, докато Реал Мадрид запази шансове да защити титлата си след успех с 1:0 при гостуването си на Атлетик Билбао.

Диего Симеоне празнува победния гол на Луис Суарес

На "Естадио Уанда Метрополитано" Атлети бе много близо до това да даде инициативата на градския си съперник, след като изостава в резултата срещу Осасуна след попадение на Анте Будимир в 75-та минута. 15 минути преди това гол на Стефан Савич за домакините бе отменен заради засада след решение на ВАР. Възпитаниците на Диего Симеоне успяха да изравнят в 82-та минута чрез Ренан Лоди след страхотна асистенция на Жоао Феликс, а две минути преди края на редовното време ветеранът Луис Суарес отбеляза скъпоценен гол за Атлетико след подаване на Яник Ферейра-Караско.

По този начин кръг преди края Атлетико Мадрид продължава да има две точки преднина пред втория Реал Мадрид. В последния кръг Атлети гостува на борещия се за оцеляване тим на Валядолид, който заема 19-та позиция, докато Реал приема седмия Виляреал. Ако Атлетико и Реал завършат с равен брой точки (при равенство на Атлетико и победа за Реал), то шампион ще бъде тимът на Зинедин Зидан заради предимството в преките двубои.

Последният кръг в Ла Лига ще се играе на 23 май от 19:00 часа българско време. /БГНЕС