Атлетико удари Юнайтед в Осло, Арсенал разби Севиля

Манчестър Юнайтед допусна първо поражение в предсезонната си подоготвка, след като отстъпи на Атлетико Мадрид с минималното 0:1. В отсъствието на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който остана извън групата за днешната контрола в Осло, късен гол на резервата Жоао Феликс в 87-та минута донесе победата за „дюшекчиите“.

Мачът в норвежката столица премина под контрола на „червените дяволи“ в по-голямата си част, но играчите на Ери тен Хаг така и не успяха да пробият добре организираната и дисциплинирана отбрана на Атлети. Кристиан Ериксен дебютира за манчестърци, като на няколко пъти показа своята креативност и създаде опасности пред испанската врата.

Играчите на Атлети празнуват победния гол на Жоао Феликс (трети от ляво на дясно).

Все пак, тимът на Диего Симеоне ликуваше в края след точната интервенция на португалския национал Феликс. Малко след това полузащитникът на Юнайтед Фред бе изгонен за втори жълт картон. Така „червените дяволи“ допуснаха първо поражение в контролите си това лято след убедителните успехи над Ливърпул, Мелбърн Виктори и Кристъл Палас, както и равенството с Астън Вила.

Утре за тима предстои последна проверка преди старта на Висшата лига – домакинство на друг испански отбор в лицето на Райо Валекано на „Олд Трафорд“, в което се очаква Роналдо да се завърне в игра, преди отборът да започне кампанията си в Премиършип с мач срещу Брайтън отново в „Театъра на мечтите“ на 7 август. Атлетико продължава с подготовката си за новия сезон в Ла Лига с контроли срещу Кадис и Ювентус, преди тимът да гостува на Хетафе в първия кръг на 15 август.

Арсенал разгроми Севиля с 6:0 и вдигна трофея от турнира Емиратс Къп. В своя дом „артилеристите“ зарадваха привържениците си с поредно силно представяне в предсезонната подготовка, а новото попълнение Габриел Жезус маркира първия си мач у дома с хеттрик.

Всичко в срещата приключи до 19-та минута, когато „топчиите“ вече водеха с 4:0. Букайо Сака даде тон за категоричния успех в 10-та, преди Жезус да се разпише на два пъти в рамките на 120 секунди. Отново Сака бе в прегръдките на съотборниците си след втория си гол в 19-та, а след това възпитаниците на Микел Артета закономерно намалиха оборотите.

Габриел Жезус вкара хеттрик срещу андалусийци.

Все пак, те добавиха нови две попадения в заключителните 15-ина минути на проверката, когато Жезус оформи хеттрика си, а Еди Нкетия оформи крайното 6:0 две минути преди изтичането на редовното време. Арсенал почете бившия футболист на тима и на Севиля Антонио Рейес, който почина преди три години с аплодисменти от трибуните в 9-та минута. Мачът бе и първи за Мартин Йодегор, който по-рано през деня бе оповестен за новия постоянен капитан на лондончани.

Те запазиха непобедения си рекорд в контролите това лято, след като постигнаха последователни успехи над Нюрнберг, Евертън, Орландо Сити и Челси. Артета и компания откриват сезона си във Висшата лига с гостуване на Кристъл Палас в петък, 5 август, от 22:00 часа българско време. Севиля играе с Лестър и Кадис в контроли, преди да стартира кампанията си в Ла Лига с визита на Осасуна. /БГНЕС