Атлетико не успя да пречупи 10 от Хетафе

Хетафе и Атлетико Мадрид поделиха точките след нулево равенство в среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион „Колисеум Алфонсо Перес“.

Гостите имаха по-добрите шансове за гол, но така и не съумяха да сломят съпротивата на съперника, който игра в заключителните 20-ина минути на двубоя с десет души след изгонването на Алан Ниом с директен червен картон. В опитите си да натиснат в търсене на победно попадение, възпитаниците на Диего Симеоне се изнервиха от липсата на гол и си изкараха три бързи жълти картона за седем минути.

В крайна сметка, „дюшекчиите“ загубиха две точки в битката за титлата, след като допуснаха късно изравняване и от градския съперник Реал на 7 март, преди да стигнат до победа у дома срещу Атлетик Билбао. Тимът води на действащия шампион с шест точки, а Барселона е трети с 56 пункта и мач по-малко, като може да се приближи на четири от Атлети. Хетафе е с 28 точки, на пет от зоната на изпадащите.

За Атлетико предстои гостуване на Челси в Шампионска лига в осминафинален реванш от надпреварата. Първата среща на испанска земя завърши с минимален успех на „сините“ с 1:0. Впоследствие Симеоне и компания приемат у дома Алавес, а Хетафе е домакин на Елче. По-рано, Осасуна и Валядолид също не излъчиха победител, завършвайки при нулево равенство в Памплона. /БГНЕС