АТП отмени всички турнири до края на април

В следващите шест седмици няма да се играе тенис при мъжете.

Всички турнири от АТП Тура и Члаънджър Тура през следващите шест седмици бяха отменени от Асоциацията на професионалните тенисисти във връзка с пандемията от коронавируса COVID-19.

По-рано тази седмица организаторите на Мастърса в Индиан Уелс отмениха надпреварата, а днес кметът на окръг Маями-Дейд обяви извънредно положение и отмени Мастърса в Маями. С оглед на ситуацията от АТП решиха да справят провеждането на всички турнири до 26 април, като това включва Мастърсите в Маями и Монте Карло и надпреварите в Барселона, Хюстън, Маракеш и Будапеща.

"Не взехме лесно това решение, което представлява огромна загуба за нашите турнири, играчи и фенове по целия свят. Въпреки това, ние вярваме, че това е отговорното решение във времената на тази глобална пандемия, за да предпазим здравето на играчите, служителите, тенис обществото и цялото население", заяви президентът на АТП Андреа Гауденци.

Решението на АТП влиза в сила веднага, което означава, че чалънджърите в Нур-Султан, Казахстан и Почефстроом, Южна Африка няма да бъдат завършени. В скоро време АТП ще вземе решение как да се процедира по отношение на ранкинг точките за световната ранглиста и други въпроси.

Ако срокът на днешното решение не бъде удължен, то следващите турнири, което ще се проведат, са започващите на 27 април надпревари в Мюнхен и Ещорил.

По-рано днес Марко Паники, треньор на сръбската тенис звезда Новак Джокович, съобщи, че тенисистът е напуснал територията на Съединените американски щати заедно със своя екип.

В началото на тази седмица състезателите научиха, че турнирът в Индиън Уелс е отменен заради коронавируса. Много от тенисистите обаче останаха в американския град. Вчера стана известно, че Рафаел Надал е отпътувал от Индиън Уелс за Испания.

"Последният достъпен полет в Европа! От утре няма да има никакви полети от САЩ в Европа и обратно", написа фитнес треньорът Марко Паники. /БГНЕС

Категории: