Аугсбург изненада Байерн и му нанесе втора загуба в Бундеслигата

Аугсбург надигра Байерн Мюнхен с 2:1 у дома в първи мач от 12-ия кръг в германската Бундеслига. Домакините предложиха страхотен контраатакуващ и директен футбол, за да изненадат действащия шампион.

Мануел Нойер.

Мадс Валентин Педерсен откри резултата в 23-та минута след силен остър шут, който прониза стража на баварците Мануел Нойер. В 36-та минута Андре Хан засече с глава центриране на Яго и покачи на 2:0. Малко след това възпитаниците на Юлиан Нагелсман се върнаха в срещата след дежурния гол на Роберт Левандовски, но след паузата така и не успяха да стигнат поне до точка.

Това бе второ поражение за германския колос от началото на кампанията във вътрешния шампионат и първо извън „Алианц Арена“. Отборът води с четири точки пред втория Борусия Дортмунд и с шест пред Фрайбург, които тепърва ще играят своите срещи от кръга. Аугсбург е 15-и в таблицата с 12 пункта.

За Байерн предстои гостуване на Динамо Киев в Шампионската лига през седмицата, преди тимът да приеме Арминия Билефелд в първенството през уикенда, докато Аугсбург гостува на Херта в столицата. /БГНЕС