Австралия е първият четвъртфиналист в АТП Къп, Гърция отпадна

Де Минор донесе радост на съотборника си Ник Кирьос и капитана Лейтън Хюит.

Домакините от Австралия се превърнаха в първия отбор, който си осигури място на четвъртфиналите на новия отборен турнир АТП Къп. Днес "кенгурутата" записаха втори пореден чист успех, след като победиха Канада с 3-0.

В мача на сингъл между първите ракети Алекс де Минор във втори пореден път постигна обрат от изоставане със сет и надви Денис Шаповалов с 6-7(6), 6-4, 6-2. Преди това Джон Милан, който в последния момент замести Ник Кирьос, се наложи над Феликс Оже-Алиасим с 6-4, 6-2. В мача на двойки Крис Гучионе и Джон Пийрс победиха Оже-Алиасим и Адил Шамасдин с 3-6, 7-6(3), 10-8.

Във втория мач от групата Германия постигна инфарктен успех срещу Гърция с 2-1, което означава, че австралийците няма как да бъдат изместени от първото място в група F и вече са сигурни за фазата на елиминациите. В първия мач на сингъл Ян-Ленард Щруф победи Михаил Перволаракис с 6-4, 6-1, но след това Стефанос Циципас записа успех над Александър Зверев с 6-1, 6-4 в изцяло топ 10 сблъсък. Това бе пета поредна победа на Циципас над Зверев. Срещата на двойки бе най-оспорвана, като след размяна на първите два сета се стигна до голям тайбрек, в който Циципас и Перволаракис поведоха с 5-0 и след това имаха шест мачбола, но в крайна сметка участниците на Финалите на АТП Андреас Мис и Кевин Кравиц спечелиха с 3-6, 6-3, 17-15.

Циципас победи Саша Зверев, но Гърция загуби шансове да се класира за четвъртфиналите.

По този начин Гърция загуби шансове да продължи напред, докато Канада и Германия ще определят втория в групата в директен сблъсък във вторник. За четвъртфиналите на АТП Къп се класират победителите в шестте групи плюс двата втори отбора с най-добри показатели. /БГНЕС