Автобус със сръбска регистрация катастрофира на „Тракия”, 17 деца са пострадали

17 деца на възраст между 6 до 17 години са пострадали при катастрофата на АМ Тракия по последни данни, предаде кореспондентът на БГНЕС. 3 от тях са с по-тежки охлузвания и натъртвания и ще преминат скенер. Четирима са пострадалите възрастни. Най-сериозно е пострадал един от мъжете в рейса, който по първоначални данни ще се нуждае от ампутация на крака.

БГНЕС припомня, че автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия” около 20.30 ч. на 218 км в посока София.

Заместник-главният секретар на МВР комисар Станимир Станев съобщи, че едно дете и един възрастен мъж са в по-тежко състояние. Другите са с различни наранявания. Всички са транспортирани в болница. По първоначална информация автобусът се е движел нормално и постепенно и плавно е излязъл от пътното платно и е полегнал на дясната си страна в канавката, добави Станев.

Веднага след инцидента много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите.

Създадена е организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара Загора ; околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „ Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция. /БГНЕС