Автогол отложи празненствата на Барселона

Автогол донесе успеха на Атлетико и така Барселона е задължен да победи Леванте, ако иска да стане предсрочно шампион на Испания за 26-и път.

Отборът на Атлетико Мадрид постигна трудна домакинска победа над Валядолид с 1:0 в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът на „дюшекчиите“ задължава лидерът и действащ шампион Барселона да спечели домакинството си на Леванте по-късно, за да стане шампион за осми път в последните 11 години. Победа за Валядолид щеше да означава титла за каталунците преди двубоя довечера с Леванте на „Камп Ноу“. Двубоят на „Уанда Метрополитано“ бе решен от грешка на защитника на Валядолид Хоакин Фернандес, който застана на близката греда в опит да изчисти центриране на Саул Нигес, но вместо това насочи неспасяемо топката в собствената си врата.

Валядолид влезе в мача с точка и място над зоната на изпадащите и се опита да достигне до изравнителен гол в края на двубоя. Гостите претендираха за дузпа за игра с ръка на Сантяго Ариас, но след дълга консултация със системата за видеоповторение ВАР, такава не бе отсъдена от главния съдия Марио Лопес. В края се откриха положения и пред Мигел де ла Фуенте и Оскар Плано, но и двамата бяха разколебани от чудесните намеси на Ян Облак. Това бе 15-та победа за „дюшекчиите“ на собствен терен от 18 мача в лигата, докато Барселона ще триумфира за 26-и път в Ла Лига, и за осми път в последните 11 сезона, с успех над Леванте. /БГНЕС